Ronald de Boer onthult interesse in Utrecht-bankzitter: 'Frank wilde hem hebben'

Ronald de Boer onthult interesse in Utrecht-bankzitter: 'Frank wilde hem hebben'

09-02-2020 09:20 Laatste update: 13:19
38

Urby Emanuelson zag afgelopen maand een transfer naar de Verenigde Staten aan zijn neus voorbij gaan. Frank de Boer wilde de linkspoot van FC Utrecht naar Atlanta United halen, zo vertelt tweelingbroer Ronald bij FOX Sports.

"Frank wilde hem heel graag hebben, maar volgens mij gaat het niet meer door. Ik weet niet waarom. Mijn broer zocht iemand die op de linkerkant meerdere posities kan invullen", laat De Boer weten.

Robert Maaskant heeft een vermoeden waarom de transfer afketste. "In Amerika kun je niet zomaar even iemand halen. Je hebt daar met het aantal buitenlanders, designated players en een salary cap te maken. Dat moet allemaal maar net passen binnen het plan", aldus de trainer, die zelf enige tijd in de Verenigde Staten werkte. "Daar valt hij waarschijnlijk net buiten", beaamt De Boer.

Emanuelson is dit seizoen vaker dan hem lief is bankzitter bij FC Utrecht. De 33-jarige middenvelder stond de afgelopen twee weken overigens wel in de basis, mede door blessureleed in de selectie van coach John van den Brom. De oud-Ajacied is komende zomer transfervrij.