Faber prijst PSV-versterking: 'Dit is een speler die in de top heeft meegedraaid'

Faber prijst PSV-versterking: 'Dit is een speler die in de top heeft meegedraaid'

Gepubliceerd: zondag 9 februari 2020 om 10:34zo 09-02-2020 om 10:34

Laatste update: zondag 9 februari 2020 om 13:21zo 09-02-2020 om 13:21

Ricardo Rodríguez denkt dat hij zowel binnen als buiten de lijnen van waarde kan zijn voor PSV. De 27-jarige linksback, die wordt gehuurd van AC Milan, hoopt vooral de jongere spelers in de Eindhovense selectie wat bij te brengen.

"Ze zijn zeer talentvol en het mooie aan spelers van deze leeftijd is dat ze enorm kunnen genieten van het moment", zegt Rodríguez over zijn nieuwe teamgenoten tegen het Eindhovens Dagblad. "Wat ze moeten leren, is dat ze vlug weer aan het volgende moment moeten denken en snel van wedstrijd naar wedstrijd kunnen gaan."

"In dat proces wil ik ze graag helpen", vertelt de Zwitser. "Niet door het allemaal even op te leggen, omdat ik het allemaal al heb meegemaakt. Kalm dingen uitleggen, is wat op deze jongere generatie het meeste effect heeft. Je moet jonge spelers rustig benaderen en ik heb de indruk dat ze graag luisteren. Ik heb al de nodige wedstrijden in mijn carrière gespeeld en probeer ze te steunen bij hun ontwikkeling."

PSV-trainer Faber is blij met Rodríguez. "Aan zijn spel zie je dat hij eenvoudige en effectieve keuzes maakt. Daar kunnen anderen zich aan optrekken. Hij is rustig aan de bal en straalt zekerheid uit. Los daarvan heeft hij ook buiten het veld een goede indruk gemaakt. Dit is een speler die in de top heeft meegedraaid en zijn steentje wil bijdragen bij ons en anderen kan meenemen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws