Breaking news

Messi leidt Barcelona naar overtuigende zege, sublieme assist Frenkie de Jong

De Boer licht Schotten in over Ajax-talenten: 'Komt exceptionele groep aan'

De Boer licht Schotten in over Ajax-talenten: 'Komt exceptionele groep aan'

Gepubliceerd: zondag 9 februari 2020 om 15:09zo 09-02-2020 om 15:09

Laatste update: zondag 9 februari 2020 om 19:01zo 09-02-2020 om 19:01

Ronald de Boer is lyrisch over de aanstormende talenten bij Ajax. De oud-international is als specialistentrainer actief in de Amsterdamse jeugdopleiding en steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.

"We hebben een exceptionele groep die eraan komt", zegt De Boer in gesprek met het Schotse The Herald. "Ze zijn ongelooflijk goed. Ik heb net een gesprek gehad met een aantal spelers van Ajax O19, die de overstap maken naar de eerste selectie of het tweede elftal", doelt de voormalig middenvelder op spelers als Naci Ünüvar, Sontje Hansen, Kenneth Taylor en Brian Brobbey.

"Dat is geweldig voor ze", vervolgt De Boer. "We zullen zien hoe ze zich ontwikkelen. Talent is één ding, maar je moet meer hebben dan dat om het tot basisspeler te schoppen en uit te blinken."

Hagi
De Boer laat zich ook lovend uit over Ianis Hagi, die KRC Genk vorige maand op huurbasis verruilde voor Rangers FC. De Roemeense spelmaker is voortvarend begonnen aan zijn Schotse avontuur, nadat hij afgelopen zomer naar verluidt nog in beeld was bij Ajax. "Ik denk dat hij zeker de mogelijkheden en kwaliteiten heeft om voor Ajax te spelen. Hij is enorm creatief en tweebenig."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws