'Geen moment spijt dat ik van PEC naar AZ ben gegaan: ik heb zo veel geleerd'

'Geen moment spijt dat ik van PEC naar AZ ben gegaan: ik heb zo veel geleerd'

09-02-2020 19:31
20

Tijjani Reijnders werkt als huurling van RKC Waalwijk verder aan zijn ontwikkeling in het profcircuit. De middenvelder uit Zwolle verruilde zijn thuisstad in 2017 voor AZ, waar hij nog steeds tot medio 2023 onder contract staat.

RKC heeft sinds de komst van Reijnders slechts één puntje gepakt en staat op degraderen, maar de jeugdinternational is blij met zijn tijdelijke transfer naar Waalwijk: na ruim twee seizoenen Jong AZ was hij toe aan de Eredivisie. "Het was ideaal dat RKC aanklopte. Tot nu toe pakt het goed uit. Ik zit lekker in mijn vel en kan mijn wedstrijden spelen", laat hij weten aan De Telegraaf.

Uiteindelijk wil hij doorbreken in Alkmaar: Reijnders is nog niet vergeten waarom hij PEC ooit voor AZ verruilde. "Ik heb geen moment spijt gehad dat ik de stap van PEC Zwolle naar AZ heb gemaakt. Ik heb zo veel geleerd. AZ is momenteel een top-twee-club. Dat zie je terug in de trainingsintensiteit."

Eredivisie-volgers met gevoel voor historie kunnen hun hart in ieder geval ophalen: na Tijjani Babangida staat er weer een Tijjani op het punt om door te breken in Nederland. Reijnders wordt vaker herinnerd aan de speler naar wie hij vernoemd is. "Omdat ik benieuwd was wie de speler is waar ik mijn naam aan te danken heb, heb ik een keer beelden op YouTube gekeken", laat hij weten. De vergelijking bevalt hem wel. "Het is geen gemakkelijke naam, en dus wordt het vaak verkeerd geschreven en het uitspreken is vaak ook nog een dingetje. Maar het is een originele naam en dat vind ik alleen maar mooi."