Nieuws uit Amsterdam: Ajax voorlopig zonder Veltman

Nieuws uit Amsterdam: Ajax voorlopig zonder Veltman

10-02-2020 11:30 Laatste update: 13:36
142

Ajax moet het voorlopig doen zonder Joël Veltman. De verdediger raakte tegen PSV geblesseerd aan zijn knie en moet worden geopereerd.

Dat meldt Ajax via de officiële kanalen. De club verwacht dat Veltman ongeveer twee maanden aan de kant staat. Het leek er niet op dat Veltman lang aan de kant zou staan, maar Ajax brengt nu toch slecht nieuws naar buiten. Na 'uitgebreider onderzoek' is besloten om de verdediger te opereren.

Dat is voor zowel Ajax als Veltman een flinke domper. De verdediger liep in het seizoen 2017/2018 al een zware kruisbandblessure op en miste toen ook een groot gedeelte van het afgelopen seizoen. Hij wist zich daarna weer in de basis te knokken.

Veltman mist sowieso de Europa League-duels met Getafe en eventuele wedstrijden in de volgende ronde. Ook de topper tegen Feyenoord op 22 maart komt te vroeg. Perr Schuurs lijkt de aangewezen persoon om hem te vervangen. Ook Edson Álvarez komt voor Veltmans positie in aanmerking. Tegenover het slechte nieuws rond Veltman staat de terugkeer van Daley Blind, die weer volledig inzetbaar is.