Ervaringsdeskundige Janssen over Memphis: 'Meniscus kapot, schoenen ingeleverd'

Ervaringsdeskundige Janssen over Memphis: 'Meniscus kapot, schoenen ingeleverd'

Gepubliceerd: maandag 10 februari 2020 om 15:20ma 10-02-2020 om 15:20

Laatste update: maandag 10 februari 2020 om 16:57ma 10-02-2020 om 16:57

Theo Janssen heeft zijn bedenkingen bij het revalidatieproces van Memphis Depay. De Oranje-interanational scheurde in december zijn kruisband af tijdens de Ligue 1-wedstrijd Olympique Lyon-Stade Rennes, maar is weer begonnen met fysieke oefeningen.

Janssen heeft via social media gezien hoe Memphis in de weer is met coördinatieladders, maar wil zich niet laten meeslepen door de euforie. "Rechttoe rechtaan gaat het nog wel, maar het gaat om de bochten maken. Als je ziet hoe hij zijn been neerzet: héél voorzichtig...", laat hij weten in Studio Voetbal.

De inmiddels 38-jarige Arnhemmer spreekt uit ervaring. Tijdens zijn laatste profseizoen liep hij ook een zware knieblessure op. "Dit deed ik ook na twee maanden. Na vijf maanden deed ik alles weer, want ik wilde héél snel terugkomen. Maar toen ging mijn meniscus kapot en heb ik mijn schoenen ingeleverd", blikt hij terug op het voorjaar van 2014.

De analist vraagt zich dan ook af of Memphis moet proberen om alsnog het EK te halen. "Ik hoop serieus dat hij fit blijft, zou mooi zijn voor het Nederlands elftal. Maar het zou ook belangrijk zijn dat die jongen nog een mooie carrière heeft en dat we in de toekomst ook nog lol aan hem hebben."

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws