'Ik ben een veel betere verdediger dan in 2014, toen we derde werden op het WK'

'Ik ben een veel betere verdediger dan in 2014, toen we derde werden op het WK'

Gepubliceerd: dinsdag 11 februari 2020 om 06:48di 11-02-2020 om 06:48

Laatste update: dinsdag 11 februari 2020 om 08:11di 11-02-2020 om 08:11

Stefan de Vrij was zondagavond de held van Internazionale. In de altijd beladen derby tegen AC Milan poetste de huidige koploper van de Serie A in de tweede helft een 0-2 achterstand weg (4-2) mede dankzij de 3-2 van De Vrij.

De derby tegen Milan zorgt voor iets extra's bij de Nederlander, zo vertelt hij aan het Algemen Dagblad. "Een editie eerder schoot ik al eens tegen de lat. De derby brengt iets bij mij naar boven, haha.. Deze goal zal ik mij altijd blijven herinneren. Het was op een heel belangrijk moment in een heel belangrijke wedstrijd. Er kwam een uniek gevoel van emotie over me."

Als centrale verdediger kreeg De Vrij veel te maken met Zlatan Ibrahimovic. De oud-Feyenoorder kon niet voorkomen dat de levende legende en spits van AC Milan tot scoren kwam. "We wisten dat hij een lastige spits zou zijn om tegen te spelen en ik heb veel respect voor hem. Hij is fysiek ijzersterk. Nee, we hebben niet met elkaar gesproken. Geen woord."

Gezien zijn goede prestaties bij Inter is de link naar het Nederlands elftal al snel gemaakt. De Vrij moet Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt doorgaans echter voor zich dulden onder bondscoach Ronald Koeman. "Ik moet gewoon doorgaan met waar ik mee bezig ben. En ook altijd positief blijven. Bij Oranje is er veel veranderd. Ik ben een veel betere verdediger als je het vergelijkt met 2014, toen we derde werden op het WK. Toen speelde ik alles, nu is dat niet zo. Maar dat geeft volgens mij vooral ook aan hoe Oranje zich heeft ontwikkeld de laatste jaren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws