Advocaat krijgt wat te kiezen: verdedigers na blessureleed terug bij Feyenoord

Advocaat krijgt wat te kiezen: verdedigers na blessureleed terug bij Feyenoord

11-02-2020 15:32
72

Goed nieuws voor Feyenoord uit de ziekenboeg. Ridgeciano Haps en Sven van Beek maakten dinsdag hun eerste minuten na lang blessureleed. De verdedigers kwamen in actie in het duel van de beloften met Jong NAC Breda.

Haps kwam op 10 november voor het laatst in actie voor de Rotterdammers. De linksback stond de laatste maanden aan de kant met een knieblessure en moest toezien hoe Tyrell Malacia in die periode uitgroeide tot een belangrijke kracht in De Kuip. Haps wacht dan ook een forse uitdaging om trainer Dick Advocaat ervan te overtuigen om hem weer de voorkeur te geven.

Ook Van Beek is op de weg terug. De centrale verdediger viel na rust in tegen Jong NAC. Het waren zijn eerste speelminuten sinds juli 2019. Daarnaast speelden Rick Karsdorp en Edgar Ié een helft mee. Daarmee krijgt Advocaat vooral achterin weer wat te kiezen. Winteraanwinst Róbert Bozeník kreeg eveneens speeltijd. De Slowaak stond in de spits.

Feyenoord neemt het donderdag op tegen sc Heerenveen in de kwartfinale van de KNVB Beker. Zondag wacht een uitduel bij PEC Zwolle in de Eredivisie.