AZ slaat keepersslag: Bizot verlengt contract in Alkmaar met één jaar

AZ slaat keepersslag: Bizot verlengt contract in Alkmaar met één jaar

11-02-2020 17:32 Laatste update: 17:50
123

Marco Bizot heeft zijn contract bij AZ verlengd met één seizoen. De doelman, die al jaren als eerste keus geldt in Alkmaar, staat nu tot de zomer van 2022 onder contract bij de huidige nummer twee van de Eredivisie.

In de zomer van 2017 kwam Bizot transfervrij over van het Belgische KRC Genk, dat hem in 2014 overnam van FC Groningen. In het AFAS Stadion groeide hij vervolgens uit tot onbetwiste basisspeler. "Ja, ik zit hier al vrij lang. Waarom klikt het zo goed? Omdat het gevoel hier gewoon ultiem is. De connectie met de club, de fans en de omgeving. Dat is gewoon optimaal. In tweeëneenhalf jaar heb ik ontzettend veel geleerd. Ik ben een betere keeper en een beter mens geworden", aldus de doelman op de clubwebsite.

Bizot wist zich bij AZ zo goed te ontwikkelen dat bondscoach Ronald Koeman hem al meerdere malen opriep voor Oranje. Tot een debuut in het Nederlands elftal kwam het echter nog niet voor Bizot, die momenteel een uitstekend seizoen kent. Met slechts negen tegentreffers in de competitie kreeg alleen Liverpool-keeper Alisson Becker minder doelpunten om zijn oren (6) in Europa.

Reden genoeg dus voor AZ om het contract van Bizot met één seizoen te verlengen. "Marco doet het hartstikke goed, hij is een heel stabiele factor in team", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts over de goalie. "We zijn dus blij dat we met zijn contract hebben kunnen verlengen. Hij kwam al als een ervaren keeper bij ons binnen maar heeft zich nog steeds kunnen ontwikkelen. Het is echt een professional."

Tot dusver kwam Bizot tot 115 officiële wedstrijden voor AZ en wist hij 56 keer de nul te houden.