Bazoer raakt uitgerekend tegen Ajax basisplek kwijt: Ik was niet tevreden

Bazoer raakt uitgerekend tegen Ajax basisplek kwijt: "Ik was niet tevreden"

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 20:59wo 12-02-2020 om 20:59

Riechedly Bazoer kreeg in aanloop naar de bekerwedstrijd tussen Vitesse en Ajax een pijnlijke mededeling. Uitgerekend tegen zijn oude club – waar hij ooit werd uitgeroepen tot talent van het jaar – is de zesvoudig Oranje-international zijn basisplaats kwijtgeraakt.

Oussama Tannane vormt woensdagavond samen met Sondre Tronstad en Matus Bero het driekoppige middenveld. "Ik was niet tevreden over Bazoer, over hoe hij het heeft ingevuld de laatste weken. Daarom heb ik Tannane daar neergezet, dan kan ik Nouha Dicko aan de zijkanten neerzetten. Dat is een jongen met snelheid: ik hoop dat we daar iets mee kunnen doen in de omschakeling", aldus Vitesse-trainer Edward Sturing tegenover FOX Sports.

Diezelfde Dicko kreeg tegen FC Groningen een aantal keer opzichtig ruzie met Bazoer, met wegwerpgebaren over en weer. "Die wegwerpgebaren hebben geen enkele invloed op het feit dat ik hem uit het elftal heb gehaald, dat is onzin. Maar ik was niet tevreden met wat hij bracht en dat is doorslaggevend: daarom heb ik een andere keuze gemaakt."

Bazoer is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Vitesse, dat turbulent is verlopen. In oktober werd hij enige tijd uit de selectie gezet na een ruzie op de training met Jay-Roy Grot.

Poll

Gaat Bazoer ooit nog zijn grote belofte inlossen?

(2940 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws