Clubs bekritiseren BeNeLiga-aanpak: 'Van transparant proces kan je niet spreken'

Clubs bekritiseren BeNeLiga-aanpak: 'Van transparant proces kan je niet spreken'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 08:59do 13-02-2020 om 08:59

Verschillende Eredivisie-clubs geven aan het proces rondom een eventuele BeNeLiga veel te onduidelijk te vinden. Zes Eredivisieclubs namen deel aan de bijeenkomst waarin de uitkomsten van een rapport van Deloitte werden besproken, maar die resultaten worden niet gedeeld.

"Het is een beetje vreemd dat wij amper geïnformeerd worden", laat directeur Marco Bogers van VVV-Venlo weten in gesprek met Voetbal International. Zijn collega Manfred Laros van Sparta Rotterdam is het helemaal met hem eens. "Nu zijn er al twee rapporten en dat die er zijn wordt keurig gecommuniceerd. Maar alleen in grote lijnen en dat is te weinig."

Heracles Almelo-directeur Rob Toussaint (op de foto links, in gesprek met Hans de Koning) vroeg al twee keer om de onderzoeksresultaten, zodat zijn club het zelf ook door kan lezen. "Van de Eredivisie en de KNVB heb ik daar twee keer een nee op gehad. Dus van een transparant proces kan je tot nu toe niet spreken", geeft hij kritisch aan.

Isitan Gün, de eigenaar van Fortuna Sittard, geeft aan dat "het hele proces respectloos is naar de andere clubs en de voetbalgemeenschap", terwijl PEC-voorzitter Adriaan Visser zich afvraagt of de resultaten niet gewoon gedeeld kunnen worden. "Wat is er op tegen om het rapport te openbaren, zodat iedereen zijn mening erover kan vormen?", geeft hij aan. Eerder liet Visser al weten een positieve kijk te hebben op een eventuele BeNeLiga. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws