Dost getuigt horrorscenario voor rechtbank: 'Werd geschopt en er was veel bloed'

Dost getuigt horrorscenario voor rechtbank: 'Werd geschopt en er was veel bloed'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 09:03do 13-02-2020 om 09:03

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 09:17do 13-02-2020 om 09:17

Bas Dost werd samen met een aantal medespelers anderhalf jaar geleden gewelddadig belaagd door een aantal Sporting Portugal-hooligans. De Eintracht Frankfurt-spits heeft nu tegenover de rechtbank zijn verhaal gedaan.

Dost doet middels een Skype-verbinding het vreselijke incident uit de doeken. "Ik stond in de gang naar de kleedkamer. Ik zag dat tegen de spelers werd gezegd dat ze naar binnen moesten. Ik begreep niet waarom. Toen ging er een deur open en kwam er een grote man met een masker binnen. En daarna kwamen er meer. Ze ramden op de deur, ik was alleen in de gang met deze mannen. Ik was bang", tekenen diverse Portugese media op uit de mond van de Nederlander.

De boomlange spits bekent dat hij 'out' ging tijdens het incident. "Ik viel direct op de grond en toen begon iemand te schoppen, samen met een ander persoon. Ik denk dat ik een paar seconden weg was. Toen kwam João Rollin, de assistent-secretaris, hij pakte me op en nam me mee. Er was veel bloed. Ik zei dat hij me niet alleen moest laten. Ik ging naar een kamer waar ze me hebben behandeld. Ze hebben het hechten van mijn hoofdwond goed gedaan, maar ik heb nog steeds een litteken", vertelt hij.

Dost probeerde de dialoog aan te gaan met de belagers, waardoor de rechtbank hem vroeg om zijn beweegredenen. "Ik ben Nederlands en in mijn land proberen we het met woorden op te lossen. Het was verschrikkelijk. Ik durfde niet eens meer naar de supermarkt te gaan. Ik kan zeggen dat ik nu niet meer bang ben. Ik heb gesproken met een psycholoog in Lissabon, maar het was goed om Portugal te verlaten", concludeert Dost.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws