Groenendijk onderhandelt in Keuken Kampioen Divisie over terugkeer als trainer

Groenendijk onderhandelt in Keuken Kampioen Divisie over terugkeer als trainer

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 11:20do 13-02-2020 om 11:20

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 12:16do 13-02-2020 om 12:16

Alfons Groenendijk moet de nieuwe trainer van Roda JC worden. Dat meldt De Limburger donderdag. Na de aanstelling van Jeffrey van As als technisch directeur van de club uit Kerkrade ligt de rode loper uit voor de oud-trainer van ADO Den Haag.

Roda JC presenteerde Van As woensdag. De eerste klus van de nieuwe technisch directeur wordt het strikken van een nieuwe hoofdtrainer. De gesprekken met Groenendijk zijn inmiddels gaande, bevestigt Van As aan De Limburger. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij ADO, waar de twee volgens Van As 'goed samenwerkten'.

Groenendijk is geen onbekende in Kerkrade: tussen 1987 en 1991 droeg hij het shirt van Roda JC. Mede daarom is hij volgens Van As een goede kandidaat. Roda JC, de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie, zette vorige week Jean-Paul de Jong op straat.

Maurice Verberne neemt voorlopig de honneurs waar bij Roda JC, maar liep vrijdag direct tegen een pijnlijke 1-5 nederlaag tegen FC Den Bosch aan. Groenendijk vertrok eerder dit seizoen bij ADO Den Haag en werd vervangen door Alan Pardew. Hij was eerder werkzaam bij onder meer Ajax, Willem II en Excelsior.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws