'De Jong voor 75 miljoen, De Ligt voor nog meer. Ziyech is dezelfde categorie'

'De Jong voor 75 miljoen, De Ligt voor nog meer. Ziyech is dezelfde categorie'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 19:10do 13-02-2020 om 19:10

Khalid Boulahrouz en Ed de Goey speelden in het verleden voor Chelsea en zien de overstap van Hakim Ziyech naar Stamford Bridge als een goede. Het Premier League-voetbal wordt een omschakeling voor de Marokkaans international, maar Boulahrouz en De Goey denken dat Ziyech hier geen problemen mee gaat hebben.

"Hakim heeft zoveel individuele klasse, die gaat zich wel redden", geeft De Goey aan in gesprek met het Algemeen Dagblad als er gevraagd wordt naar de Premier League. "Hij wachtte echt op het totaalplaatje, en Chelsea kun je wel een totaalplaatje noemen. Hij heeft zich de laatste jaren sowieso nog meer ontwikkeld, hij is een totale speler geworden die zowel op de 10 als hangend op rechts goed uit de voeten kan."

Boulahrouz is het met Ziyech eens en ziet dit als de perfecte stap in de carrière van de aanvaller annex middenvelder. "Lampard is supergecharmeerd van spelers zoals Hakim, dus in mijn ogen is dit zeker de juiste club, 100 procent. Ik hoop en denk ook dat hij bij Chelsea zijn spel kan spelen. Het is een voordeel dat hij een hele voorbereiding mee kan doen. Laat hem gewoon zijn ding doen en dan ziet de toekomst er rooskleurig uit, voor zowel Chelsea als Ziyech."

Transfersom
Of Ajax niet te weinig geld heeft gevraagd voor Ziyech, vindt Boulahrouz moeilijk om te bepalen. "Frenkie de Jong ging natuurlijk voor 75 miljoen, Mathijs de Ligt voor nog meer. Hakim is wel van dezelfde categorie. Daarom vind ik het lastig om te zeggen. Maar dat ze hem zo vroeg in het seizoen al willen vastleggen, zegt genoeg. Chelsea denkt gewoon: Hakim is onze man, wij willen hem halen, niets anders. Dus of dat het iets meer of minder had moeten zijn, dat doet niets af aan de kwaliteiten van Ziyech."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Had Ajax meer geld moeten vragen voor Ziyech?

(1995 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws