'Echte kwaliteitsspeler' vertrekt: 'Maar Ihattaren kan groter worden dan Ziyech'

'Echte kwaliteitsspeler' vertrekt: 'Maar Ihattaren kan groter worden dan Ziyech'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 20:06do 13-02-2020 om 20:06

Henk ten Cate heeft hoge verwachtingen van Hakim Ziyech in de Premier League. De oud-trainer van onder meer Ajax en Chelsea vindt het tegelijkertijd jammer dat een topspeler vertrekt uit de Eredivisie.

"Ziyech is een machtig mooie speler en het is jammer dat hij bij Ajax weggaat. Nee, sorry, jammer dat hij uit Nederland weggaat, want er blijven weinig échte kwaliteitsspelers over", zegt Ten Cate tegen De Telegraaf. Zo heel slecht is het volgens hem echter ook weer niet gesteld. "Mo Ihattaren van PSV vind ik ook geweldig, is pas 17 en kan nog weleens groter worden dan Ziyech. Calvin Stengs vind ik een pareltje, net als Orkun Kökçü van Feyenoord."

Ten Cate denkt hoe dan ook dat Chelsea een grote slag heeft geslagen. "Ik denk dat Ziyech in de Premier League kan uitgroeien tot een sensatie. Al kan het twee kanten op. Het spel in Engeland is een stuk fysieker en daar zal hij zich wel tegen moeten wapenen. Maar zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf", aldus de 65-jarige Amsterdammer.

Dat terwijl er in de begintijd van Ziyech bij Ajax nog twijfels waren of de Marokkaanse international zou kunnen slagen in een topcompetitie. "Destijds had hij maniertjes, maar daar is hij volledig overheen gegroeid. Ziyech is volwassen geworden, een persoonlijkheid. Dat gekoppeld aan zijn speciale voetbalkwaliteiten, maakt hem een topspeler."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Ziyech slagen in Engeland?

(15285 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws