Megaschorsing voor Douglas in 2011: 'KNVB wilde ons geen kampioen laten worden'

Megaschorsing voor Douglas in 2011: 'KNVB wilde ons geen kampioen laten worden'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 13:17vr 14-02-2020 om 13:17

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 14:33vr 14-02-2020 om 14:33

Douglas Franco Teixeira werd in het voorjaar van 2011 voor liefst zes wedstrijden geschorst, nadat hij tegen AZ tegenstander Pontus Wernbloom én arbiter Ruud Bossen te lijf ging. De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan vermoedt dat er destijds spelletjes zijn gespeeld door de KNVB.

FC Twente was destijds de regerend landskampioen en was ook in 2011 in de race om het kampioenschap: uiteindelijk ging het pas op de allerlaatste speeldag mis tegen Ajax. "De KNVB heeft er alles aan gedaan om FC Twente niet weer kampioen te laten worden", stelt Douglas in de podcast van VICE Sports. "Ik kan nu geen straf meer krijgen, dus ik kan nu wel praten. Want ik voetbal toch niet meer."

Doglas blijft erbij dat er weinig aan de hand was in zijn duel met Wernbloom, waarvoor hij in eerste instantie bestraft werd. "Ik weet wat voor speler hij was. Ik heb hem toevallig nog in Rusland gesproken (Douglas kwam uit voor Dinamo Moskou, Wernbloom voor CSKA, red.), toen zei hij ook: er was niets aan de hand. Ik heb ook een beetje drama gemaakt, omdat jij het was. Ik bewoog mijn arm, maar ik raakte zijn gezicht nauwelijks."

Na zijn uitbarsting moest de geboren Braziliaan lange tijd 'brommen'. "Ze gaven mij zo'n lange schorsing, omdat ze wisten hoe belangrijk ik was. Vanaf toen ging het mis. Ik werd helemaal gek na die rode kaart. Niet goed, maar op dat moment dacht ik daar niet aan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws