Faber trekt vergelijking tussen groeibriljanten: 'Die jongen is net zoals Mo'

Faber trekt vergelijking tussen groeibriljanten: 'Die jongen is net zoals Mo'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 13:22vr 14-02-2020 om 13:22

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 13:41vr 14-02-2020 om 13:41

Ernest Faber ziet het wel zitten in de jonge Noni Madueke. De PSV-trainer trekt de vergelijking met een van zijn andere jonge pupillen, Mohamed Ihattaren.

Madueke is met zijn zeventien jaar nog altijd piepjong, maar toch hikt hij al dicht tegen een basisplaats aan in Eindhoven. Op de persconferentie voorafgaand aan het Eredivisie-duel met ADO Den Haag spreekt Faber van een 'traject' met de jongeling. "Ik denk dat hij het heel erg goed doet. We hebben een bepaald traject met hem afgesproken, daar zijn grote stappen in gemaakt. Groter dan we van tevoren hadden gedacht. Hij heeft een aantal minuten gemaakt. Nu moeten we zorgen dat hij wat stabieler wordt, maar hij moet vooral minuten blijven maken."

De oefenmeester ziet dat er nog veel te schaven valt aan de getalenteerde Engelsman en trekt een opvallende vergelijking met een ander groot PSV-talent. "Die jongen is zoals Mo. Gretig, past zich snel aan en hij is langzaam aan het toewerken naar een basisplaats. Dat ligt uiteindelijk aan hem zelf. Hij moet nog wel wat constanter zijn in de trainingen van de beloften. Daarbij moet je denken aan het nakomen van afspraken verdedigend, en ook aanvallend mag hij nog wel wat meer laten zien", concludeert de interim-trainer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws