PSV-pechvogel terug na lange revalidatie: 'Dan word je af en toe gek van jezelf'

PSV-pechvogel terug na lange revalidatie: 'Dan word je af en toe gek van jezelf'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 07:59vr 14-02-2020 om 07:59

Ryan Thomas keerde voor de winterstop terug op het veld bij PSV na een zware knieblessure. De middenvelder scheurde vlak na zijn komst van PEC Zwolle zijn kruisband af en de revalidatie duurde langer dan gepland.

"Ik had me er helemaal op ingesteld dat de hele revalidatie negen maanden zou duren", vertelt Thomas in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Als het dan veertien maanden wordt, word je af en toe gek van jezelf." Soms kreeg Thomas een weekendje vrij, zodat hij zich even wat minder op zijn herstel hoefde te richten. "In een van die weekenden ben ik met mijn vriendin naar Griekenland gegaan en heb ik haar ten huwelijk gevraagd. Na dit seizoen gaat het gebeuren en zo heeft de blessure toch nog iets moois opgeleverd."

De laatste weken speelt Thomas weer volop mee in Eindhoven, maar dat ging niet zonder slag of stoot. "Dit is een club waar het verwachtingspatroon veel hoger ligt en ik heb me echt weleens afgevraagd of ik wel goed genoeg zou zijn", geeft hij aan.

Europees voetbal
De technische staf van PSV heeft hem er doorheen geholpen. "Boudewijn Zenden is ervaringsdeskundige en had me al gewaarschuwd dat het nog een aantal maanden zou duren voordat ik mijn beste niveau weer zou aantikken. Na zaterdag voelt het alsof ik door een barrière heen ben en het team echt kan helpen. We gaan nu drie maanden alles op alles zetten om Europees voetbal af te dwingen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws