Pechvogel Van Wolfswinkel tóch weer uit de roulatie: FC Basel neemt geen risico

Pechvogel Van Wolfswinkel tóch weer uit de roulatie: FC Basel neemt geen risico

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 14:03vr 14-02-2020 om 14:03

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 14:57vr 14-02-2020 om 14:57

Er is toch weer een kink in de kabel gekomen tijdens het herstelproces van Ricky van Wolfswinkel. FC Basel meldt dat de 31-jarige spits de komende vier weken uit voorzorg niet in de wedstrijdselectie wordt opgenomen.

Een week geleden werd er nog bekendgemaakt dat Van Wolfswinkel volledig hersteld was van een aneurysma in de hersenen, én weer volop kon meetrainen en –spelen. Hij maakte inmiddels ook weer minuten tegen FC Zürich (0-4), maar staat nu toch weer buitenspel. Basel heeft besloten voorzichtiger om te springen met de spits. Doordat er tijdens een controle geconstateerd is dat er een tak van het aneurysma traag van bloed wordt voorzien, heeft de Zwitserse club besloten om Van Wolfswinkel in ieder geval de komende vier weken aan de kant te houden. 

De Nederlander kan wél gewoon meetrainen, al moet hij oppassen met het maken van kopballen en tackles. Het aneurysma in de hersenen van Van Wolfswinkel werd afgelopen zomer geconstateerd. Het is een hersenaandoening die zelfs tot een hersenbloeding kan leiden. Een operatie was noodzakelijk om de aanvaller uit Woudenberg te helpen. Hij kwam daardoor sinds begin augustus al niet meer in actie voor FC Basel. Heel even werd zelfs gevreesd voor het einde van zijn carrière, maar dat bleek ongegrond.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws