Ekkelenkamp: 'Ik trainde al aardig mee, maar werd drie keer afgewezen door Ajax'

Ekkelenkamp: 'Ik trainde al aardig mee, maar werd drie keer afgewezen door Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 17:13vr 14-02-2020 om 17:13

Jurgen Ekkelenkamp werd tot drie keer toe afgewezen door Ajax, voordat hij eindelijk officieel speler werd van de Amsterdammers. De middenvelder zette de club voor het blok en uiteindelijk besloot Ajax om Ekkelenkamp toch bij de club te halen.

De 'Ronaldo-gooier' kijkt bij Inside Ajax op Ziggo Sport terug op het jaar 2013, waarin hij officieel speler van Ajax werd. "Die jaren daarvoor was ik al een beetje aan het meetrainen, maar toen werd ik helaas drie keer afgewezen", begint Ekkelenkamp zijn uitleg.

De middenvelder wilde niet meer afgewezen worden en zette Ajax vervolgens voor het blok. "Toen heb ik op een gegeven moment tegen ze gezegd dat ik eigenlijk niet meer mee hoefde te trainen. De volgende keer dat ze me wilden hebben moesten ze dat echt willen, of helemaal niet. Toen kwamen ze even later vertellen dat ze me echt graag wilden hebben en toen was ik natuurlijk erg blij."

Ekkelenkamp speelt dus nu al ruim zes jaar bij Ajax en verwierf faam door tijdens de kwartfinale van de Champions League van vorig seizoen Cristiano Ronaldo vast te houden en daarmee een counter af te stoppen. 'Tacklenkamp' kreeg vervolgens wel geel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws