'Meer nodig om basisplaats te veroveren bij Ajax, daar is nu nog geen sprake van'

'Meer nodig om basisplaats te veroveren bij Ajax, daar is nu nog geen sprake van'

Gepubliceerd: zaterdag 15 februari 2020 om 15:12za 15-02-2020 om 15:12

Ryan Gravenberch is op zeventienjarige leeftijd een vast onderdeel van de selectie van Ajax. De middenvelder zet nu zijn zinnen op een basisplaats, maar daarvoor moet hij nog wel flink wat stappen zetten, beseft hij.

Gravenberch kent zijn verbeterpunten. "Als ik aan tien dingen tegelijk moet denken, gaat het mis. Ik kies er bewust voor rustig te blijven, ik hou van een relaxte sfeer om me heen. Als voetballer kan me dat weleens opbreken, dat besef ik", zegt hij tegen Ajax Life. "Soms moet ik even wakker geschud worden, heb ik een schop onder mijn kont nodig. Dat is nog altijd een duidelijk verbeterpunt in mijn spel."

De jeugdinternational stelt dat hij op dat vlak wel vorderingen maakt. "Maar dat relaxte haal je er niet zomaar uit, dat zit er nou eenmaal in. Ik heb het gevoel dat ik goed bezig ben. Ik maakte het voorbije jaar stappen, maar dat is nog niet genoeg. Er is meer voor nodig om een basisplaats te veroveren. Daar is nu nog geen sprake van. Althans, dat durf ik niet hardop te zeggen. Nog niet."

"Ik ben onderweg, het zal met vallen en opstaan gaan", besluit Gravenberch, die de laatste weken wel in de basis staat bij Ajax door blessureleed in de selectie van trainer Erik ten Hag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Gravenberch volgend seizoen een vaste waarde in Ajax 1?

(2632 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws