Bakker-sprookje duurt voort: Nederlander mag ook in Ligue 1 debuteren voor PSG

Bakker-sprookje duurt voort: Nederlander mag ook in Ligue 1 debuteren voor PSG

15-02-2020 17:10
14

Mitchel Bakker heeft al mogen ruiken aan het grote werk bij Paris Saint-Germain en mag zich nu ook opmaken voor zijn competitiedebuut. De in Purmerend geboren verdediger begint zaterdagavond in de basis tijdens het uitduel met Amiens.

Bakker kwam afgelopen zomer over van Ajax en heeft al twee Coupe da la Ligue-duels in de benen: midweeks speelde hij de hele wedstrijd mee tegen Dijon en leverde hij de 'assist' bij de vroege eigen goal van tegenstander Wesley Lautoa. Zaterdag vormt Bakker samen met Ander Herrera, Thiago Silva en Tanguy Kouassi de viermansdefensie van de regerend Ligue 1-kampioen.

De basisplek voor Bakker heeft vermoedelijk te maken met de blessures in de selectie én het aanstaande Champions League-duel met Borussia Dortmund. Concurrent Juan Bernat begint op de bank, waar ook verdedigers Thilo Kehrer en Marquinhos plaatsnemen. Abdou Diallo en Colin Dagba zijn geblesseerd: middenvelder Herrera fungeert mede hierdoor als gelegenheidsrechtsback. Ook supersterren Neymar (blessure) en Kylian Mbappé zijn er niet bij.