Gattuso 'persona non grata' in Mexico door Lozano: 'Omdat hij 50 miljoen kostte'

Gattuso 'persona non grata' in Mexico door Lozano: 'Omdat hij 50 miljoen kostte'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 08:25zo 16-02-2020 om 08:25

Gennaro Gattuso kan weinig met de kritiek die hij krijgt vanuit Mexico. De trainer van Napoli doet nauwelijks een beroep op Hirving Lozano en dat ligt in het geboorteland van de aanvaller gevoelig.

Lozano verruilde PSV in de zomer voor Napoli. Daar kreeg hij onder Carlo Ancelotti nog geregeld speeltijd, maar sinds Gattuso in december het stokje overnam in Stadio San Paolo houdt de 24-jarige Mexicaan vooral de bank warm. Hij kwam sinds de aanstelling van de oud-middenvelder van AC Milan slechts tot 61 speelminuten in de Serie A.

Gattuso wuift de vragen over de situatie van Lozano echter weg. "Ik heb veel goede spelers in de aanval. Fernando Llorente is een goed voorbeeld, hij verdient veel meer speeltijd. Jij praat over Lozano, omdat hij vijftig miljoen euro heeft gekost. Maar ik maak mijn keuzes op basis van hoe ik wil dat het team speelt. Ik moet ervoor zorgen dat iedereen tot zijn recht komt", zegt hij in Italiaanse media.

"Ik weet dat ik persona non grata ben in Mexico, maar wat kan ik daaraan doen? Ik denk dat ik voorlopig niet naar Mexico ga", grapte Gattuso, die zondag in het competitieduel met Cagliari sowieso geen beroep kan doen op Lozano. De ex-PSV'er kampt met spierklachten.

Poll

Kan Lozano beter vertrekken bij Napoli?

(3128 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws