Bergwijn draagt Spurs-treffer op aan Nouri: 'Die periode sliep ik niet veel'

Bergwijn draagt Spurs-treffer op aan Nouri: 'Die periode sliep ik niet veel'

16-02-2020 14:19 Laatste update: 14:35
62

Steven Bergwijn heeft zijn eerste doelpunt voor Tottenham Hotspur opgedragen aan Abdelhak Nouri. De twee zijn goede vrienden en Bergwijn heeft nog regelmatig contact met Mohammed Nouri, de jongste broer van Abdelhak.

Bergwijn en Nouri leerden elkaar kennen in de jeugdopleiding van Ajax en werden goede vrienden. Toen Bergwijn hoorde van het ongeval van Nouri, tijdens een oefenwedstrijd met Ajax tegen Werder Bremen, was de schok groot. "Mijn wereld stortte in", geeft Bergwijn aan in gesprek met The Guardian.

Nouri en Bergwijn kwamen elkaar voor het eerst tegen op zevenjarige leeftijd. "Sinds dat moment waren we beste vrienden, broers", vervolgt Bergwijn. "Toen ik hoorde dat Appie hersenschade op had gelopen... Ik kan mijn gevoelens niet beschrijven. In die periode sliep ik niet veel. Ik was bang om te spelen, omdat Nouri nog jong was en vanuit het niets... Het was moeilijk, dat is het nog steeds."

Bergwijn praat nog vaak met Mohammed Nouri, de jongere broer van Abdelhak. "Ik sprak met zijn broer en hij zei tegen mij: je gaat scoren voor Appie. Toen zei ik: oké, ik ga scoren. En dat heb ik gedaan", sluit Bergwijn af.