'Jonge hond' Huntelaar maakt indruk bij Ajax: Hey, die heeft er zin in

'Jonge hond' Huntelaar maakt indruk bij Ajax: "Hey, die heeft er zin in"

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 16:40zo 16-02-2020 om 16:40

Kees Kwakman laat zich bij FOX Sports lovend uit over Klaas-Jan Huntelaar, die tegen RKC Waalwijk in mocht vallen bij Ajax en een goaltje meepikte. De 36-jarige spits is nog altijd gretig, ziet de analist.

"Het is een jonge hond. Dat zegt wat over hem. Dit zijn wedstrijden waarin de goals normaal gesproken voor het oprapen liggen. Hij straalt energie uit. Ten Hag bracht hem vrij vroeg", zegt Kwakman, die vond dat Ajax een impuls nodig had.

"Dat had de wedstrijd ook nodig: iemand die energie bracht. Dat kun je overlaten aan Huntelaar. Hij brengt het niet alleen als ze achter staan, maar ook als ze voor staan. Ook dan wil hij goals maken en belangrijk zijn. Hij is het scoren niet verleerd, want het is alweer zijn negende goal van het seizoen. Dat is knap, want hij speelt bijna niet. Voor ons is het fijn als er iemand inkomt waarvan je denkt: hey, die heeft er zin in."

Ajax won met 3-0 van RKC, maar hoogstaand was het absoluut niet. "Na de 2-0 kregen ze nog een paar kansen, maar daarna zakte het ver weg en dacht Ajax aan die wedstrijd van donderdag tegen Getafe. Zo simpel is het."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws