Ten Hag steunt Álvarez: 'Denk niet dat dit het beste is in dit individuele geval'

Ten Hag steunt Álvarez: 'Denk niet dat dit het beste is in dit individuele geval'

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 17:38zo 16-02-2020 om 17:38

Erik ten Hag leeft mee met Edson Álvarez, die zijn partner en pas geboren dochter nauwelijks kan zien. De Nederlandse wetgeving stelt dat buitenlandse stellen pas samen mogen wonen als ze allebei 21 zijn: vriendin Sofia is echter twintig jaar oud, waardoor het jonge gezin onlangs naar Londen moest afreizen om weer even samen te zijn.

Ten Hag kreeg tijdens de persconferentie na Ajax-RKC Waalwijk vragen over de privésituatie van Álvarez, die zelf al aangaf dat hij hier zwaar onder te lijden had. "Ik zit niet in de politiek, maar ik denk niet dat dit in dit individuele geval de juiste beslissing is", aldus de Ajax-trainer.

De Tukker heeft – uit menselijk oogpunt – dan ook volop begrip voor de 'kunstgrepen' van Álvarez. "Het is ontzettend hard als je net vader bent geworden en dat je vrouw en kind aan de andere kant van de wereld verblijven, voor een langere periode. Dit zijn heel belangrijke momenten in het leven van een vader."

Álvarez speelde zondag negentig minuten lang mee tegen RKC. Vermoedelijk heeft Ten Hag donderdag tegen Getafe ook een basisplek voor hem ingeruimd, nu Joël Veltman is weggevallen met een blessure.

Poll

Is Álvarez momenteel de beste optie als rechter centrale verdediger bij Ajax?

(1689 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws