Ophef in Gelderland: trainer grijpt scheidsrechter in kruis, arbiter slaat trainer

Ophef in Gelderland: trainer grijpt scheidsrechter in kruis, arbiter slaat trainer

Gepubliceerd: zondag 16 februari 2020 om 19:45zo 16-02-2020 om 19:45

Laatste update: zondag 16 februari 2020 om 21:19zo 16-02-2020 om 21:19

Een scheidsrechter heeft het zondagmiddag aan de stok gekregen met een trainer van een jeugdelftal van OVC'85, dat tegen Spero speelde. De trainer hield er een bloedneus aan over. De wedstrijd werd gespeeld in het Gelderse Elst en ging tussen twee O17-teams.

De scheidsrechter gaf twee spelers van OVC een rode kaart, waarna de trainer het veld inkwam om verhaal te halen. Op beelden is te zien hoe de scheidsrechter de trainer naar de grond slaat, maar er schijnt meer gebeurd te zijn. Scheidsrechtersvereniging SAO, waar de scheidsrechter bij aangesloten is, deelt een statement naar aanleiding van het incident.

SAO vindt dat de situatie eenzijdig belicht wordt en neemt het op voor de scheidsrechter. 'Vlak voor het einde van de wedstrijd sloeg een speler zijn tegenstander, waarvoor de scheidsrechter uiteraard een rode kaart gaf. Wegens heftig protesteren gaf de scheidsrechter een andere speler een tweede gele kaart', zo klinkt het.

'De scheidsrechter werd door veel spelers omsingeld en ook de trainer kwam het veld in. De trainer viel vervolgens de scheidsrechter aan, door hem in het kruis te grijpen. Omdat de trainer het kruis van de scheidsrechter niet losliet, heeft de scheidsrechter zichzelf verdedigd.'

Niet de trainer, maar de scheidsrechter wordt dus verdedigd. 'De SAO Apeldoorn betreurt ten zeerste dat dit vervelende incident zich heeft voorgedaan. Onze zorg en begeleiding gaan uit naar de betrokken scheidsrechter. Wij bedanken de spelers en begeleiders die onze scheidsrechter tijdens de wedstrijd in bescherming hebben genomen.'

Bekijk hier de beelden

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws