VP's Elftal van de Week: PSV troeft Vitesse en Twente af als hofleverancier

VP's Elftal van de Week: PSV troeft Vitesse en Twente af als hofleverancier

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 10:00ma 17-02-2020 om 10:00

We kunnen veel zeggen van de 23ste Eredivisie-speelronde, maar niet dat hij onopgemerkt voorbij is gegaan. We heben verrassende overwinningen, knappe comebacks en krankzinnige slotfase gezien, in bij vlagen apocalyptische weersomstandigheden. VoetbalPrimeur maakt de balans op: FC Twente en Vitesse leveren twee afgevaardigden aan ons Elftal van de Week, PSV is hofleverancier met drie man, waarvan één in Haagse dienst.

Luuk Koopmans (ADO Den Haag)
Voor ADO wordt de situatie met de week schrijnender, maar Koopmans bleef fier overeind tegen zijn eigenlijke werkgever. De gasten wonnen weliswaar met 0-3, maar zonder de ijzersterke sluitpost had PSV misschien wel de dubbele cijfers gehaald. Wellicht de allersterkste PSV'er op het veld.

Denzel Dumfries (PSV)
Nu we het toch over sterke PSV'ers hebben... De Eindhovenaren lijken voorlopig uit het dal te zijn gekropen en Dumfries is sinds de jaarwisseling weer ouderwets in vorm. Ook tegen ADO vormde hij weer een prima tandem met Mohamed Ihattaren. Als de PSV-captain deze vorm doortrekt, kan het nog een mooie Oranje-zomer voor hem worden.

Urby Emanuelson (FC Utrecht)
Nog niet zo heel lang geleden liep Emanuelson met een lang gezicht rond in De Galgenwaard: de routinier kwam nauwelijks aan spelen toe én zag een hereniging met Frank de Boer bij Atlanta United in het water vallen. Inmiddels ziet de wereld er heel anders uit. De linkspoot staat noodgedwongen rechts in het hart van de verdediging, maar doet dat voortreffelijk: ook tegen Willem II was hij één van de betere Utrechters.

Julio Pleguezuelo (FC Twente)
Nóg een defensieve positiewisseling: Pleguezuelo staat in 2020 centraal achterin en doet het daar een stuk beter dan op de rechterflank. FC Twente speelde met het mes op de keel tegen AZ, maar bezwoer de crisis, met de opgebloeide Spanjaard als grote uitblinker.

Ramon Pascal Lundqvist (FC Groningen)
De eerste seizoenshelft van Lundqvist stond in het teken van een blessure en pendelen tussen de basis en de bank. In 2020 zit de Zweed er een stuk beter in. Tegen Sparta was hij zelfs doorslaggevend, dankzij een hele fijne assist op Joel Asoro én een treffer.

Oussama Tannane (Vitesse)
Beklaagde zich na de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen over het feit dat hij 'gezocht' wordt door scheidsrechters. Daarmee deed hij zichzelf tekort: Tannane speelde een uitstekende wedstrijd en was goed voor een doelpunt én een fraaie assist op Bryan Linssen. Voorlopig heeft hij de strijd op '10' gewonnen van Riechedly Bazoer, een zesvoudig Oranje-international nota bene. Aan Tannane nu de taak om eens voor langere tijd te laten zien hoe goed hij kan voetballen.

Ryan Thomas (PSV)
Als de zeges op Willem II en ADO bestempeld mogen worden als de herrijzenis van PSV, dan gaat Thomas de boeken in als één van de belangrijkste pijlers onder die wederopstanding. De Nieuw-Zeelander is weer helemaal terug na langdurig blessureleed: vooralsnog is hij als schaduwspits een meer dan welkome versterking voor de Eindhovenaren.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Het liep voor geen meter in Zwolle en Feyenoord was hard op weg zijn eerste competitienederlaag onder Dick Advocaat te lijden. En toen stond de aanvoerder op. De oogst van de stormachtige voetbalmiddag: één loepzuivere voorzet op Leroy Fer en schitterende goals van net buiten de zestien.

Queensy Menig (FC Twente)
Alleen de meest fanatieke FC Twente-volgers zullen hebben geweten dat Menig nog steeds rondliep in Enschede. Tegen AZ kreeg hij echter weer eens een kans, die de rappe aanvaller met beide handen aangreep. De ontketende Menig wees zijn ploeg de weg naar een verrassende thuiszege.

Lennart Thy (PEC Zwolle)
PEC had er uiteindelijk weinig aan, maar de aanvalsleider bezorgde de Feyenoord-defensie handenvol werk. Zijn tweede goal van de regenachtige voetbalmiddag was van grote klasse: aannemen in een vol strafschopgebied, wegdraaien en tegendraads binnenschieten.

Bryan Linssen (Vitesse)
Standaard goed voor minstens tien competitiegoals per voetbaljaargang, maar Linssen is dit seizoen – op zijn 29ste – in de vorm van zijn leven. Twee goals tegen Heerenveen, gedeeld Eredivisie-topscorer met Cyriel Dessers... Waar gaat dit eindigen?

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie vond jij de grote uitblinker van dit weekend?

(2270 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws