Racisme-slachtoffer Marega is fel: 'Bedankt scheidsrechter, je bent een schande!'

Racisme-slachtoffer Marega is fel: 'Bedankt scheidsrechter, je bent een schande!'

16-02-2020 23:02
94

Moussa Marega, de spits van Porto die zondag racistisch werd bejegend door fans van Vitoria Guimaraes en van het veld stapte, heeft via zijn sociale kanalen hard uitgehaald naar 'die idioten' en naar de scheidsrechter van dienst.

Marega werd de gehele wedstrijd met racistische geluiden en spreekkoren geconfronteerd. De spits haalde zijn gram door te scoren en zijn middelvinger op te steken, waarna er zelfs stoeltjes naar hem gegooid werden. Toen Marega een stoeltje op zijn hoofd zette kreeg hij geel van de scheidsrechter en liep hij van het veld. De ploeggenoten van Marega lieten zich van hun slechtste kant zien door niet mee te gaan, maar juist te proberen om de spits op het veld te houden.

De hoofdrolspeler heeft via Instagram gereageerd op het voorval. 'Ik wil graag dit zeggen tegen die idioten die naar het stadion komen om racistische dingen te zeggen: fuck you!', spreekt Marega klare taal. 'En ook 'bedankt' voor de scheidsrechter die me niet verdedigde en me een gele kaart gaf voor het verdedigen van mijn huidskleur. Ik hoop je nooit meer op een voetbalveld terug te zien. Je bent een schande!'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s