Update: 'Amerikaanse bevestiging rond De Jong: transfer Ajax-speler dichtbij'

Update: 'Amerikaanse bevestiging rond De Jong: transfer Ajax-speler dichtbij'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 18:42ma 17-02-2020 om 18:42

Laatste update: maandag 17 februari 2020 om 18:51ma 17-02-2020 om 18:51

Siem de Jong staat op het punt een transfer te maken naar het FC Cincinnati van Ron Jans. Hij reist deze week af naar de Verenigde Staten, waar hij een medische keuring ondergaat.

Mocht deze keuring geen problemen opleveren, wordt de middenvelder bij de club gepresenteerd, schrijft De Telegraaf na gesprekken met 'bronnen binnen Ajax'. De middenvelder wordt dan per direct speler van Cincinnati.

De club uit de Verenigde Staten, waar Gerard Nijkamp de algemeen directeur is en Jans de trainer, neemt de middenvelder definitief over van Ajax. Het contract van De Jong in Amsterdam loopt na dit seizoen af.

Ten Hag gaf na het trainingskamp in Qatar nog aan dat hij De Jong uitstekend vond spelen, maar lijkt dus mee te werken aan een transfer. De middenvelder startte tegen FC Groningen in de basis, maar sindsdien zit hij weer op de bank. Onder Frank de Boer won De Jong vier keer de landstitel, vooral in de kampioenswedstrijd tegen FC Twente had hij een groot aandeel.

Update: Ook vanuit de Verenigde Staten wordt er bericht over de aanstaande transfer van De Jong naar FC Cincinnati. The Athletic meldt dat de Amerikaanse club dicht bij een overeenkomst is met de Ajax-middenvelder.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws