Endt eert overleden Ajax-icoon: 'De Ligt flink op weg geholpen door Hulshoff'

Endt eert overleden Ajax-icoon: 'De Ligt flink op weg geholpen door Hulshoff'

Gepubliceerd: maandag 17 februari 2020 om 18:57ma 17-02-2020 om 18:57

David Endt staat op gepaste wijze stil bij het overlijden van Ajax-clubicoon Barry Hulshoff. De voormalig verdediger overleed op 73-jarige leeftijd na een kort ziekbed en had een groot aandeel in de ontwikkeling van Matthijs de Ligt in Amsterdam.

"Bij mij persoonlijk komt het heel hard aan, ook vanwege de onverwachtheid", begint Endt in gesprek met Voetbal International. Het was bij hem niet bekend dat Hulshoff ziek was. "Niet lang geleden was hij nog bij Ajax, in alle glorie. Hij was een iconische voetballer, niet alleen bij Ajax, maar in heel Nederland."

Hulshoff speelde volgens Endt een zeer belangrijke rol bij de ontwikkeling van De Ligt, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Juventus. Hij vergelijkt de jonge verdediger ook met Hulshoff. "Je zou kunnen denken dat zijn 'beschermeling' De Ligt in de buurt komt. Qua postuur en qua fysieke gelijkenis komt dat niet overeen, maar wel in persoonlijkheid."

"Het is zo dat Matthijs flink op weg is geholpen in zijn carrière door Barry, in de details van verdedigen", vervolgt Endt. "Hulshoff was belangrijk in de ontwikkeling van Matthijs." Ajax neemt deze week op 'gepaste wijze' afscheid van clubicoon Hulshoff. Zo wordt er een minuut stilte gehouden maandagavond bij Jong Ajax-NAC Breda en spelen alle teams deze week met rouwbanden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws