Ajax maakt recordtransfer officieel: Antony komende zomer naar Amsterdam

Ajax maakt recordtransfer officieel: Antony komende zomer naar Amsterdam

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 19:36za 22-02-2020 om 19:36

Laatste update: zaterdag 22 februari 2020 om 19:43za 22-02-2020 om 19:43

Het is officieel: Antony wordt vanaf komende zomer speler van Ajax. De Amsterdammers hebben de komst van de Braziliaanse vleugelspeler zaterdagavond bevestigd.

Antony komt als recordaankoop over van São Paulo FC en tekent een contract voor vijf seizoenen in de hoofdstad. Ajax probeerde Antony in januari al naar de club te halen, maar zag de transfer op de laatste dag van de transfermarkt stuklopen. Marc Overmars bleef echter in gesprek met de partijen, en heeft het grote talent nu voor komende zomer weten vast te leggen: de transfersom zal minimaal 15,75 miljoen euro betalen, maar kan nog oplopen tot 21,75 miljoen, een recordbedrag.

Antony werd ook begeerd door de Duitse clubs RB Leipzig en Borussia Dortmund, maar heeft gekozen voor hetzelfde pad dat David Neres eerder bewandelde. Neres werd in januari 2017 voor twaalf miljoen euro van de Braziliaanse club overgenomen.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars betitelt Antony in gesprek met de clubsite als een 'creatieve speler die op alle drie de posities voorin kan spelen'. De buitenspeler is gehaald met het oog op volgend seizoen, wanneer er volgens Overmars meerdere spelers zullen vertrekken. Zo verbond Hakim Ziyech zich al aan Chelsea. "Daar moeten we op inspelen. Dus het is geweldig dat we deze transfer al af hebben kunnen ronden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws