PEC-preses kijkt op van Jans-nieuws: 'Hij wilde toen per se naar Robbeneiland'

PEC-preses kijkt op van Jans-nieuws: 'Hij wilde toen per se naar Robbeneiland'

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 21:43di 18-02-2020 om 21:43

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 23:23di 18-02-2020 om 23:23

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser is geschokt door het ontslag van Ron Jans bij het Amerikaanse FC Cincinnati. De trainer werd beticht van racistische acties, terwijl hij volgens Visser juist precies het tegenovergestelde is van een racist.

De preses herinnert zich nog een trainingskamp van PEC in Zuid-Afrika. "Toen wilde hij per se dat die jongens ook de townships en Robbeneiland bezochten, juist om ze bewust te maken van de gevolgen van racisme", laat hij weten aan de Stentor. Visser had Jans ook opgezocht in Cincinnati en bezocht daar het lokale Slavernijmuseum. "Ron was daar ook geweest en had hetzelfde gevoel als ik, we hadden beiden een brok in de keel."

De oud-trainer van onder meer PEC Zwolle wordt door Visser gekarakteriseerd als een 'wereldverbeteraar'. "Een zeer bewogen mens die juist anderen constant bewust wil maken van het gevaar dat racisme oplevert. Ron is een oer-correcte man." De recente gebeurtenissen in Cincinnati veranderen niets aan dat beeld, wat de PEC-voorzitter betreft. "Ik heb zeer met hem te doen. Ron Jans zal bij ons altijd welkom blijven."

Poll

Verdient Jans een nieuwe kans in de Eredivisie?

(6641 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws