Opvallende uitleg van Cincinnati-president: 'Anders dan Ron ons heeft verteld'

Opvallende uitleg van Cincinnati-president: 'Anders dan Ron ons heeft verteld'

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 21:43di 18-02-2020 om 21:43

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 21:52di 18-02-2020 om 21:52

FC Cincinnati kon niet anders dan Ron Jans laten gaan, vertelt president Jeff Berding op een persconferentie. Jans is in opspraak geraakt nadat hij in de kleedkamer het n-woord gebruikt had. Hij stapte zelf op.

Daarop besloot de clubleiding van Cincinnati om Jans op non-actief te stellen en een onderzoek te starten. "We concludeerden op basis van vertrouwelijke interviews dat het niet om één incident ging, maar dit bredere thema's waren", zegt Berding, die zegt dat Jans heeft bevestigd dat hij een 'racistische term' gebruikt heeft. Vorig seizoen zou er al het een en ander zijn voorgevallen. "Het ging om het totale plaatje, om commentaar dat onacceptabel is."

"Tijdens de gesprekken kwamen meer verhalen naar boven. Ik heb de uitkomst met Gerard Nijkamp gedeeld. We wisten dat Ron geen toekomst had bij onze club en dat hij geen trainer kon blijven. Gerard sprak met Ron en legde de situatie uit. We kwamen overeen dat het het beste was voor Ron om verder te gaan. Uit respect voor de spelers delen we geen details over de situatie."

"Jans vertelde vrijdag zijn kant van het verhaal. Maandagmiddag ontdekte ik na de gesprekken met de spelers dat zij het op een andere manier hebben ervaren dan Ron ons heeft verteld."

Berding wil niet zeggen dat Jans bewust valse informatie verspreid heeft. "Of Ron gelogen heeft? Hij heeft zijn kant van het verhaal verteld. We kregen simpelweg een uitgebreidere versie van het verhaal te horen. Daarop besloten we dat hij geen trainer meer kon zijn van Cincinnati."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws