'Wij herkennen ons daar niet in, we kunnen stellen dat Ron Jans geen racist is'

'Wij herkennen ons daar niet in, we kunnen stellen dat Ron Jans geen racist is'

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 18:12wo 19-02-2020 om 18:12

Laatste update: woensdag 19 februari 2020 om 18:38wo 19-02-2020 om 18:38

Mario Captein, directeur van de Nederlandse trainersvakbond CBV, staat vierkant achter Ron Jans. De Nederlandse trainer stapte deze week noodgedwongen op bij FC Cincinnati en het meezingen van het N-woord (nigger) zou daar onder anderen aanleiding voor zijn geweest.

Jans is zelf ook bestuurslid van de CBV en daardoor kent Captein hem goed. "Wij herkennen ons totaal niet in het beeld dat over hem wordt geschetst", zegt de directeur tegenover het Algemeen Dagblad. "We kunnen duidelijk stellen dat Ron Jans geen racist is."

Vanuit Amerika sijpelen berichten door dat het opstappen van Jans niet alleen te wijten was aan het meezingen van het gewraakte woord, maar ook andere onbekende incidenten zouden daar debet aan zijn. "Het is een unieke zaak", weet ook Captein. "We hebben nog nooit meegemaakt dat een trainer vanwege vermeend racisme bij een club weg moest."

De CBV staat in ieder geval klaar voor Jans, als hij dat zou willen. "We hebben gezegd dat we als CBV achter hem staan en als hij iets nodig heeft, weet hij ons te vinden. Als er juridisch advies nodig is, moet de hulpvraag eerst van Ron zelf komen. Op dit moment kunnen we dus niet veel doen behalve hem een hart onder de riem steken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws