Door UEFA geteisterd Manchester City vergroot gat met Leicester City weer tot vier

Door UEFA geteisterd Manchester City vergroot gat met Leicester City weer tot vier

Gepubliceerd: woensdag 19 februari 2020 om 22:22wo 19-02-2020 om 22:22

Manchester City heeft zonder al te veel problemen de tweede plaats in de Premier League verstevigd. De dominante thuisploeg stuurde tegenstander West Ham United zonder veel problemen terug naar Londen (2-0).

The Citizens, die afgelopen week groots in het nieuws kwamen door een UEFA Champions League-straf, wisten dat ze bij een zege weer een voorsprong van vier punten konden nemen op Leicester City en de ploeg van Pep Guardiola vloog dan ook uit de startblokken. Gabriel Jesus en Serigo Agüero kregen kansen, maar het vizier stond nog niet helemaal op scherp. City appelleerde tot tweemaal toe voor een penalty, na een vermeende handsbal van Aaron Cresswell en een overtreding op Agüero, maar op de stip ging de bal niet. Na een half uur spelen was het dan eindelijk raak. De corner van Kevin de Bruyne vond het hoofd van Rodri en de Spanjaard wist binnen te knikken: 1-0.

Nadat David Silva en Kyle Walker goede kansen op een verdubbeling van de score lieten liggen, was er een kwartier na rust alsnog raak voor de mannen van Guardiola. Bernardo Silva wist De Bruyne vrij voor de goal te zetten en de Belg wist de bal prima in de Londense goal te werken: 2-0. City ging nog wel opzoek naar een derde treffer voor het publiek in het Etihad Stadium, maar De Bruyne en Jesus kregen de bal niet meer in de goal, waardoor de 2-0 tussenstand ook de uitslag bleek.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws