Bosz denkt terug aan Ajax: 'Verdomme jongens, dan gaan we er toch niet zo uit?'

Bosz denkt terug aan Ajax: 'Verdomme jongens, dan gaan we er toch niet zo uit?'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 13:08do 20-02-2020 om 13:08

De magische Europa League-campagne van Ajax in het seizoen 2016/2017: Peter Bosz weet het nog als de dag van gister. Bosz haalde met zijn ploeg de finale na thrillers tegen Schalke 04 en Olympique Lyon.

"Het was waanzinnig wat ik meemaakte met het publiek in Amsterdam. Dat was helemaal gek. De wedstrijden tegen Schalke 04 en met name Olympique Lyon waren bizar. De sfeer in dat stadion is waarom je als kleine jongen voetbal wil spelen", zegt Bosz tegen VTBL.

Ajax eindigde eerste in de poulefase van de Europa League en schakelde vervolgens ook Legia Warschau en FC Kopenhagen uit. De eerste wedstrijd tegen Schalke 04 werd met 2-0 gewonnen, maar in de return in Duitsland ging het mis: Ajax gaf een 2-0 voorsprong weg en kwam in de eerste helft van de verlenging zelfs op een 3-0 achterstand.

"Ik heb die gasten nog één keer bij elkaar gehaald om te zeggen: hey, nog één goal, jongens. Dat moet je dan echt overtuigend doen. We hebben zo'n campagne achter de rug met elkaar. Dan gaan we er verdomme toch niet op deze manier uit?" Dat gebeurde niet. Ajax maakte in het laatste kwartier nog twee goals en ging naar de halve finale.

"Ik probeer altijd in de hoofden van mijn spelers te komen als we voorstaan. Dan benadruk ik dat we niet terug moeten lopen, wat Schalke wel deed in de verlenging. Dat kan altijd verkeerd vallen. Waarom staan we voor? Omdat we waarschijnlijk iets goed hebben gedaan. Ga daar dan mee verder."

Lees meer over: Europa League Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws