EL: Sevilla gelijk ondanks sportieve assist De Jong, ook United wint niet

20-02-2020 20:54 Laatste update: 20:58
19

Manchester United heeft donderdag niet weten te winnen bij Club Brugge, maar heeft wel zicht op de volgende ronde van de Europa League. Internazionale deed goede zaken, terwijl Luuk de Jong met Sevilla niet verder kwam dan een gelijkspel in Roemenië.

Club Brugge - Manchester United 1-1
Bij Club Brugge begon aanvoerder Ruud Vormer op de bank. De Nederlander zag desondanks dat de Belgen uitstekend uit de startblokken kwamen in het Jan Breydelstadion. Na een kwartier stond de verdediging van Manchester United te slapen, waardoor Emmanuel Dennis er zomaar vandoor kon na een lange bal van doelman Simon Mignolet. De Nigeriaan verschalkte Sergio Romero met een lobje: 1-0.

United had het lastig met Club Brugge, maar kwam via Antony Martial wel op 1-1. Na een risicovolle inworp van Maxim De Cuyper snoepte de Franse aanvaller de bal af van Brandon Mechele, waarna hij zijn solo afrondde. In de tweede helft, waarin ook Vormer zijn opwachting maakte, bleef die stand ongewijzigd, waardoor de return op Old Trafford allerminst beslist is.

Ludogorets - Internazionale 0-2
Internazionale-trainer Antonio Conte besloot diverse spelers rust te geven voor het treffen met Ludogorets. Zo namen Stefan de Vrij en Romelu Lukaku op de bank plaats. Christian Eriksen begon wél in de basis. De Deen, die vorige maand overkwam van Tottenham Hotspur, betaalde dat vertrouwen terug. Een kleine twintig minuten voor tijd brak hij de ban voor Inter. Hij haalde vanaf de rand van het strafschopgebied succesvol uit en maakte zo zijn eerste doelpunt voor Inter.

Even daarvoor was Lukaku al ingevallen. De Belg bepaalde de eindstand in Bulgarije in de slotfase op 0-2 door een strafschop te benutten. Daarmee staat Inter met één been in de achtste finale.

CFR Cluj - Sevilla 1-1
Luuk de Jong was de laatste weken bankzitter bij Sevilla, maar hij begon in Roemenië weer in de basis. Veel plezier beleefde de Nederlandse spits daar lange tijd niet aan. Ciprian Ioan Deac zette CFR Cluj na een klein uur op voorsprong. Invaller Youssef En-Nesyri sleepte in de 82e minuut een gelijkspel uit het vuur, op aangeven van De Jong. De oud-PSV'er legde oog-in-oog met de doelman goed af. De Andalusiërs kunnen het karwei volgende week in eigen huis afmaken.