Van Basten sloopt Ajax-scheidsrechter Buquet: 'Het is gewoon schandalig'

Van Basten sloopt Ajax-scheidsrechter Buquet: 'Het is gewoon schandalig'

20-02-2020 23:30 Laatste update: 23:46
119

Marco van Basten is niet te spreken over de arbitrage bij de wedstrijd tussen Getafe en Ajax. Na de wedstrijd bleek dat er slechts 42 minuten zuivere speeltijd waren bij het duel. Onbegrijpelijk, zo vindt Van Basten.

Het spel bij Getafe-Ajax lag meer stil dan dat er daadwerkelijk gevoetbald werd. Van Basten trekt aan tafel bij FOX Sports fel van leer. "Dat is toch ongelooflijk?", begint de voormalig aanvaller zijn relaas. "Dat je van de 90 minuten, 42 minuten hebt gevoetbald. Dat is toch een achterlijke regel?"

De Franse scheidsrechter Ruddy Buquet staat er in ieder geval niet goed op bij Van Basten. "Ik vond die scheidsrechter echt een oelewapper", vervolgt hij. "Die gaat maar door in die komedie, hij ging er maar in mee. In plaats van dat hij er wat aan doet... De verkeerde ploeg helpen. Die scheidsrechter is echt een koekenbakker. Plus het feit dat je maar 42 minuten gespeeld hebt van de 90, dat is gewoon schandalig. Je moet geld teruggeven aan het publiek, verplicht."

Ajax staat voor een loodzware taak tijdens de return in de Johan Cruijff ArenA. In Amsterdam moet de 2-0 nederlaag worden weggewerkt.