Slot wijst op invloed van de wind: 'Maar na Ajax mogen wij daar niet over klagen'

Slot wijst op invloed van de wind: 'Maar na Ajax mogen wij daar niet over klagen'

Gepubliceerd: donderdag 20 februari 2020 om 23:56do 20-02-2020 om 23:56

AZ-trainer Arne Slot erkent dat zijn ploeg de handjes mag dichtknijpen met het 1-1 gelijspel tegen LASK Linz in het Afas Stadion. De Alkmaarders waren zeer slordig en dat gold met name ook voor spelmaker Calvin Stengs.

Hoewel LASK bekend staat om zijn gevaarlijke standaardsituaties, kwamen de Oostenrijkers juist na een inworp op voorsprong. "Ik vind het een fout van met name Ramon Leeuwin", zegt Slot bij FOX Sports. "Je mag niet zoveel afstand tot je directe tegenstander hebben. Hij probeert hem nog te blokken, maar vervolgens valt hij binnen. Dat is de grote kracht van die ploeg."

Aanvankelijk was er niet zo heel veel aan de hand voor AZ, maar kansen kreeg ook de thuisploeg niet echt. "Maar de tegengoal viel wel op een heel vervelend moment, want ik had het gevoel dat wij steeds meer naar kansen aan het toespelen waren." Daarin nam zijn ploeg weleens te veel risico, geeft Slot toe. "Ik vind het wel mooi dat wij heel veel spelers hebben die heel snel naar een kans toe willen, maar wij herkennen ook dat het soms wat minder op 180 kilometer per uur mag."

Onder meer Stengs nam veel risico en was daardoor slordig. "Calvin is een speler die in staat is om fantastische passes te geven. Hij heeft al meerdere keren Myron weggestoken. Vandaag zitten er een aantal ballen bij dat je denkt: even iets rustiger, even iets simpeler. Calvin is een speler met wie ik daar veel over spreek: Ga het niet te veel forceren. Maar het is ook een kracht van hem. Hij verschuilt zich nooit en blijft elke keer weer die bal vragen."

Slot denkt dat de wind effect had op het slordige spel van AZ. "Na Ajax mogen wij niet klagen over de wind, denk ik. Veel mensen vonden dat wij die wedstrijd door de wind wonnen, maar voor creatieve spelers is dat niet heel gunstig."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws