Ex-Feyenoord-toptalent Vente verpietert bij RKC: 'Jammer dat het zo gelopen is'

Ex-Feyenoord-toptalent Vente verpietert bij RKC: 'Jammer dat het zo gelopen is'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 17:47vr 21-02-2020 om 17:47

RKC Waalwijk heeft de punten keihard nodig wil het directe degradatie uit de Eredivisie nog ontlopen. De spitsen in de ploeg van coach Fred Grim geven echter niet thuis. Zowel Mario Bilate als Dylan Vente scoorde dit seizoen nog niet.

Vente verruilde Feyenoord in de zoektocht naar speeltijd op huurbasis voor RKC, maar hij raakte zijn basisplaats in december kwijt aan Bilate. Tot overmaat van ramp zit de twintigjarige aanvaller, die in Rotterdam lang te boek stond als toptalent, sinds vorige week in de ziekenboeg.

"Toen Dylan bij RKC kwam, was hij net geopereerd aan een knie en daarom niet helemaal topfit. Daardoor moest hij meteen een inhaalslag maken", vertelt Grim aan De Telegraaf. "Mede daardoor is hij een beetje achter de feiten aan blijven lopen. Op een gegeven moment heb ik gekozen voor Bilate in de spits. Het is jammer dat het zo is gelopen voor Dylan, want normaal is hij natuurlijk gewoon een goede spits voor het Eredivisie-niveau."

Grim hoopt dat RKC vrijdagavond tegen Sparta afrekent met het scoringsprobleem. "Meerdere spelers hikken tegen dat goaltje aan. Ons veldspel is goed verzorgd, tegen ADO Den Haag hadden we in de tweede helft meer dan tachtig procent balbezit, maar onze spitsen zijn ook afhankelijk van de toevoer en het lukt ons tot nu toe onvoldoende om hen in stelling te brengen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Feyenoord moet Vente definitief laten gaan

(1974 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws