Grote consternatie bij Go Ahead-NEC: 'Ik riep nog: ga door, eigen speler!'

Grote consternatie bij Go Ahead-NEC: 'Ik riep nog: ga door, eigen speler!'

Gepubliceerd: vrijdag 21 februari 2020 om 23:42vr 21-02-2020 om 23:42

Arbiter Siemen Mulder greep vrijdagavond de hoofdrol tijdens een opmerkelijk moment tijdens Go Ahead Eagles-NEC. De leidsman liet doorspelen, terwijl zijn assistent vlagde voor buitenspel: de thuisploeg profiteerde van alle consternatie en scoorde, tot grote woede van de NEC'ers.

Mulder verdedigde na afloop zijn beslissing voor de camera's van FOX Sports. "Ik denk dat het een goede beslissing was, maar ik kan me ook voorstellen dat ze het aan de kant van NEC een vervelende situatie vonden. En dan vind ik zelf ook wel."

De leidsman zag hoe de bal via een NEC-hoofd voor de voeten van Go Ahead-spits Antoine Rabillard stuiterde: de man langs de lijn vlagde meteen voor buitenspel, maar Mulder legde het spel niet stil. "De bal kwam op het hoofd van een speler van NEC en ging naar achteren. Zo ontstond er een aanval voor Go Ahead Eagles. Ik gaf via mijn headset door: eigen speler! Op dat moment vlagde mijn assistent al voor buitenspel, maar technisch gezien was het een eigen speler, dus we moesten doorgaan."

Mulder liet de aanval dus verdergaan. "Ik riep nog in het veld: ga door, eigen speler. En die bal vliegt erin..." De leidsman had als één van de weinigen in De Adelaarshorst door dat er geen sprake was van buitenspel. "Ik stond goed, dus ik zag wat er gebeurde. Ik moet de goede beslissing nemen en dat was doorspelen."

De arbiter was zondagmiddag nog eindverantwoordelijke bij Willem II-FC Utrecht en kwam ook toen in de schijnwerpers te staan. Na de late 1-1 van Paul Gladon ging FC Utrecht-trainer John van den Brom door het lint, omdat hij een vermeende overtreding op Simon Gustafson had waargenomen. Van den Brom is inmiddels geschorst door de KNVB.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws