'Barcelona-onrust neemt toe: voorzitters stellen harde eisen in crisisberaad'

'Barcelona-onrust neemt toe: voorzitters stellen harde eisen in crisisberaad'

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 07:00za 22-02-2020 om 07:00

De onrust bij FC Barcelona neemt toe. Vice-voorzitters Jordi Cardoner en Emili Rousaud hebben voorzitter Josep Maria Bartomeu gevraagd om een stap opzij te zetten naar aanleiding van het recente social media-schandaal.

Dat melden Spaanse media, waaronder AS. Bartomeu is in opspraak geraakt omdat hij het bedrijf I3 Ventures ingehuurd zou hebben. I3 Ventures zou via berichten op social media de mening van de achterban willen beïnvloeden door sterren als Lionel Messi en Gerard Piqué in een kwaad daglicht te zetten om op die manier zijn eigen imago te redden.

De situatie houdt Barcelona al dagen bezig. Bartomeu riep de directie vrijdag bij elkaar voor een crisisberaad. Daarin deden Cardoner en Rousaud het verzoek om opzij te stappen tot duidelijk is hoe of wat. Jaume Masferrer, adviseur van Bartomeu en hoofd van het voorzitterschap, is zelfs tot nader order geschorst vanwege zijn betrokkenheid bij het onderhouden van de relatie met I3 Ventures.

De nieuwe presidentsverkiezingen gaan normaal gesproken in 2021 van start, maar Cardoner en Rousaud hopen dit te vervroegen. Bartomeu kan zichzelf niet opnieuw verkiesbaar stellen, maar hoopt wel zijn termijn uit te zitten.

Daarnaast heeft Bartomeu het verzoek gekregen om alle facturen van minder dan 200.000 euro te laten zien. Een aantal bestuurders wil precies weten wat er met de 'kleine' betalingen zijn gebeurd die niet voor goedkeuring langs de directie zijn gegaan. Puur om te controleren of er geen sprake is van malversaties.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws