Snoei niet blij met kritiek Gelderse media: 'Bij Feyenoord lopen ze de polonaise'

Snoei niet blij met kritiek Gelderse media: 'Bij Feyenoord lopen ze de polonaise'

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 08:44za 22-02-2020 om 08:44

De Graafschap-trainer Mike Snoei heeft kritiek geuit op de analyses van de Gelderse media. In gesprek met Omroep Gelderland laat hij weten het niet altijd eens te zijn met de opvattingen van de media. 

De Graafschap degradeerde afgelopen seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie, maar ligt op koers om weer te promoveren. Toch is er kritiek. "Ik ben het niet altijd eens met de analyses van de media in Gelderland en vind dat we regelmatig hele stukken aardig voetballen, zelfs vorige week tegen Roda JC", zegt Snoei.

"Dat wordt dan niet belicht, maar ook die wedstrijd wonnen we met 2-0. Dan vind ik het jammer dat iedere keer wordt benoemd dat het niet 'sprankelend' en 'effectief genoeg' is. Wij willen gewoon promoveren en het liefst met mooi voetbal. Daar krijgen spelers als Nijland en Hamdaoui de gelegenheid voor, maar we halen toch resultaten?"

Dat kritisch zijn typisch Nederlands is weigert Snoei te accepteren. "Nou, vooral in deze regio. Ik heb het wel eens anders meegemaakt. Bij Feyenoord lopen ze de polonaise. In Nederland praat men over het slechte voetbal van Feyenoord, maar in Rotterdam vindt iedereen het geweldig. Het is een andere invalshoek. Daar moet ik wel even aan wennen."

Snoei concludeert dat het stadion van De Graafschap regelmatig vol zit. "We hebben meegemaakt dat er na een degradatie nog maar 3000 mensen zaten, dus waarschijnlijk doen we ook iets goed. Toen Henkie (Henk de Jong, red.) begon zaten er ook nog maar 6000. Later zaten er 9000, 10000 of 11000 met Henkie. Op een of andere manier zien mensen graag een winnend elftal. Jullie kunnen links en rechtsom lullen, maar we zijn wel een winnend elftal."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Snoei?

(1394 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws