Meerdere onvoldoendes voor 'verloren' Bergwijn: 'Wist nauwelijks iets te creëren'

Meerdere onvoldoendes voor 'verloren' Bergwijn: 'Wist nauwelijks iets te creëren'

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 16:32za 22-02-2020 om 16:32

Laatste update: zaterdag 22 februari 2020 om 19:00za 22-02-2020 om 19:00

Steven Bergwijn kon zijn stempel zaterdag niet drukken tijdens de Premier League-topper tussen Chelsea en Tottenham Hotspur. Hoewel de ploeg van manager José Mourinho vrij kansloos met 2-1 verloor op Stamford Bridge, wordt de Oranje-international enigszins ontzien.

'Mourinho begon met Steven Bergwijn als noodoplossing in de spits en de januari-aanwinst had enkele knappe momenten. Zo bracht hij Lucas Moura in de eerste helft twee keer in stelling', zo schrijft The Guardian over Bergwijn, die geen cijfer krijgt van de krant.

Football London geeft de voormalig PSV'er een 6. 'Hij vocht hard voorin, probeerde de bal vast te houden voor Spurs, maar zag lange tijd heel weinig balbezit. Hij toonde enkele fraaie voetbewegingen, maar uiteindelijk kreeg hij zo weinig steun dat hij het van de 'restjes' moest hebben.'

Ook The Evening Standard komt uit op een 6 voor Bergwijn. 'Hij liet een paar leuke acties zien op de weinige momenten dat de bal in zijn buurt kwam, waaronder een knap trucje om Lucas Moura te bedienen', schrijft de Londense krant. 'Maar nog vaker oogde hij verloren als spits.'

Dat is eveneens het oordeel van The Daily Express, dat zijn optreden beoordeelt met een 5. 'Vermoedelijk zijn 'stilste' wedstrijd sinds zijn komst in januari. Hij kwam nooit echt op gang.' Ook The Daily Mail deelt een 5 uit aan Bergwijn. Net als bij Sky Sports, dat een 6 geeft, ontbreekt een toelichting.

Squawka stelt dat Bergwijn 'heel weinig deed'. Zonder Son en Kane, wordt het nog hard werken voor de aanvallers van Spurs. Bergwijn had bijna geen steun voorin en wist zelf ook heel weinig te creëren', schrijft het medium, dat eveneens een 5 geeft.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws