Dortmund-fenomeen Haaland drukt Bremen verder in de zorgen met nieuw record

Dortmund-fenomeen Haaland drukt Bremen verder in de zorgen met nieuw record

22-02-2020 17:30 Laatste update: 20:37
22

Borussia Dortmund blijft in het spoor van koploper Bayern München in de Bundesliga. Die Schwarzgelben wonnen - mede dankzij een goal van Erling Braut Haaland - met 0-2 bij Werder Bremen. Borussia Mönchengladbach liep averij op tegen het Hoffenheim van Alfred Schreuder: 1-1.

Werder Bremen - Borussia Dortmund 0-2
Borussia Dortmund had op bezoek bij Werder Bremen 52 minuten nodig om de ban te breken. Dan Zagadou werkte de bal binnen uit een hoekschop van Jadon Sancho. Wie anders dan Erling Braut Haaland stelde de punten vervolgens veilig. Het Noorse fenomeen schoot binnen na een fraaie aanval via Achraf Hakimi en Sancho. Daarmee staat de teller al op negen goals in zes duels voor Dortmund.

De ploeg van trainer Lucien Favre blijft door de zege meedoen in de top van de Bundesliga, terwijl de zorgen voor Werder groter en groter worden. De ploeg van basisspelers Davy Klaassen, Niklas Moisander en Milot Rashica blijft steken op de zeventiende plek. De achterstand op nummer zestien Fortuna Düsseldorf loopt bovendien op doordat die ploeg met 0-2 won bij SC Freiburg.

Borussia Mönchengladbach - Hoffenheim 1-1
Borussia Mönchengladbach kreeg een tikje in de Duitse titelstrijd. Matthias Ginter schoot al na elf minuten raak tegen Hoffenheim en dat leek lang de enige treffer van het duel te worden. Maar nadat een goal van Alassane Plea werd afgekeurd, sloeg Lucas Ribeiro in de 92e minuut nog toe voor de ploeg van coach Alfred Schreuder: 1-1. Gladbach ziet de achterstand op Bayern, Dortmund en mogelijk ook nog RB Leipzig daardoor oplopen.

Hertha BSC - FC Köln 0-5
Hertha BSC begon - mede door de komst van Krzysztof Piatek - met de nodige ambitie aan de tweede seizoenshelft, maar daar komt vooralsnog weinig van terecht. De formatie uit Berlijn kreeg zaterdag op eigen veld met liefst 0-5 klop van FC Köln, dat de veertiende plek daardoor overneemt van Hertha. Beide ploegen hebben nu evenveel punten. Mark Uth was één van de doelpuntenmakers voor Köln met een knappe vrije trap.

De stand in de top van de Bundesliga: