Specialist Van Aanholt schiet Palace naar zege; Sheffield doet zichzelf tekort

22-02-2020 17:54 Laatste update: 17:57
22

Patrick van Aanholt heeft Crystal Palace een nipte zege op Newcastle United bezorgd. Een rake vrije trap van de Nederlandse linksback, vlak voor rust, bleek uiteindelijk de enige goal van de wedstrijd te zijn: 1-0.

Beide ploegen kregen voor rust wel wat kansjes, maar The Eagles waren wel degelijk de bovenliggende partij. Dat Van Aanholt vijf minuten voor rust een vrije trap in de verre hoek vuurde was dan ook niet meer dan verdiend. Na de pauze stond Palace iets meer onder druk, maar het had de wedstrijd ook zelf kunnen beslissen via Jordan Ayew of Gary Cahill. Na een spannende slotfase waren de punten binnen voor Van Aanholt en co. In blessuretijd kreeg Valentino Lazaro van Newcastle nog rood.

Het verrassende Sheffield United speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Brighton. Goals van Enda Stevens (Sheffield) en Neal Maupay (Brighton) zorgden voor een 1-1 tussenstand bij rust, waarna er in het tweede bedrijf geen verandering meer kwam in de stand. The Blades hadden met een overwinning de zesde plaats over kunnen nemen van Tottenham Hotspur, maar blijven nu op doelsaldo op de zevende plaats steken.