De Ligt ziet jubileumgoal Ronaldo vanaf de bank, valt in en wint krap met Juventus

22-02-2020 19:57
9

Juventus heeft Serie A-achtervolger SS Lazio voorlopig weer op vier punten gezet. La Vecchia Signora begon zonder Matthijs de Ligt tegen SPAL en boekte uiteindelijk een krappe 1-2 overwinning op de hekkensluiter.

De eerste helft stond volledig in het teken van Cristiano Ronaldo. De Portugese superster speelde de duizendste (!) wedstrijd in zijn carrière bekroonde deze mijlpaal – na een reeks gemiste kansen van de regerend landskampioen – met een doelpunt: op slag van rust stond hij op precies de goede plek om een voorzet van Juan Cuadrado binnen te tikken.

Ook in de tweede helft, waarin De Ligt al snel inviel voor Giorgio Chiellini, was Juventus aanvankelijk soeverein. Na een uur spelen kwam het op voorsprong via Aaron Ramsey: Paulo Dybla creëerde de ruimte en de Welshman rondde koeltjes af met een fraaie stift.

Die 0-2 leek voldoende om Juventus vroegtijdig in veilige haven te loodsen, maar de slotfase werd alsnog spannend. Hoewel de verbinding met de VAR verbroken werd, ging de bal na een interventie vanaf de zijlijn toch op de stip: Andrea Petagna maakte geen fout vanaf elf meter en tekende voor de aansluitingstreffer. Juventus moest uitkijken, maar doelpunten vielen er uiteindelijk niet meer. Ronaldo kwam nog het meest dichtbij, maar trof de lat.

De Oude Dame haalde uiteindelijk zonder kleerscheuren de eindstreep. Woensdag wacht Olympique Lyon in de Champions League.