Manchester City wint slag om plek 2, ondanks misser en pijnlijke wissel Agüero

Manchester City wint slag om plek 2, ondanks misser en pijnlijke wissel Agüero

22-02-2020 20:19 Laatste update: 20:22
2

Manchester City heeft zijn tweede plek in de Premier League met verve verdedigd. De regerend landskampioen reisde af naar nummer drie Leicester City en zette The Foxes op zeven punten afstand, dankzij een niet onverdiende late teffer van Gabriel Jesus.

Het eerste waarschuwingsschot werd na tien minuten spelen gelost door Jamie Vardy: de Premier league-topscorer kwam vrij voor doelman Ederson, maar trof de paal. Ook James Maddison was dichtbij een treffer, maar zijn fraaie vrije trap werd vakkundig gepareerd door Ederson. Aan de andere kant kon Kasper Schmeichel zich onderscheiden bij een inzet van Ilkay Gündogan.

De Deen greep na rust ook de hoofdrol. Eerst redde hij op een poging van Kevin De Bruyne, daarna moest hij oog in oog met Sergio Agüero staan: de VAR nam hands van Dennis Praet waar en de bal ging op de stip. Agüero had in doelpunten op gelijke hoogte met Vardy kunnen komen, maar Schmeichel stopte de inzet van de Argentijn, die niet lang daarna werd vervangen door Jesus. Deze onbarmhartige ingreep van Pep Guardiola pakte goed uit. De druk van Manchester City nam toe en de Braziliaan ontsnapte vlak voor tijd nipt aan de buitenspelval: 0-1.

The Citizens kunnen zich nu opmaken voor een drukke week. Eerst wacht het Champions League-treffen met Real Madrid, zondag staat de League Cup-finale tegen Aston Villa op het programma. Eén week nadien volgt nog de stadsderby tegen Manchester United en ook de clash met Arsenal moet nog ingehaald worden.