Van Basten geniet van 'bijzonder mooi' doelpunt: Het is toch net Messi?

Van Basten geniet van 'bijzonder mooi' doelpunt: "Het is toch net Messi?"

Gepubliceerd: zondag 23 februari 2020 om 07:45zo 23-02-2020 om 07:45

Marco van Basten haalde zijn hart op tijdens sc Heerenveen  - ADO Den Haag. De topspits van weleer genoot van het optreden van Alen Halilovic in het Abe Lenstra Stadion en met name van diens goal.

"Het is toch net Messi?", steekt Van Basten bij FOX Sports van wal over de Kroaat. "Messi schoot vandaag ook vier keer raak. Hij lijkt ook op hem. Ook zo'n linkspoot. Wat een schitterende goal. Hij staat bijna stil. Dan is het zo moeilijk om de bal zo in te draaien. En het is zo precies in de kruising. Het is bijzonder mooi", luidt de lofzang van de voormalig bondscoach.

Fons Groenendijk is echter ook kritisch op het verdedigen van zijn oude club. "Ze moeten wel dat linkerbeen afschermen", merkt de voormalig ADO-trainer op. Daar is Mario Been het mee eens. "Natuurlijk, je moet veel meer druk op de bal zetten. Aaron Meijers blijf maar achteruitlopen." Het treffen eindigde door de goal van Halilovic in 2-2.

Voor Halilovic was het zijn eerste doelpunt in Friese dienst. De huurling van AC Milan kwam tot dusver vijftien keer in actie voor Heerenveen, waarvan slechts twee keer als basisspeler. Daarin was hij goed voor één goal en één assist.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws